2012. március 20., kedd

Édesség bűntudat nélkül... Banános amerikai palacsinta

Banános amerikai palacsinta ... 
Én személy szerint azért próbáltam ki ezt a finomságot, mert oda vagyok  a palacsintáért, viszont  fogyókúrába is kezdtem, ezért a hagyományos formájában a pancake (mert ugye amerikai p.-ról van szó :-)  nem éppen diéta-barát étel.

Ez viszont nem tartalmaz cukrot...de még édesítőt sem  és   ráadásul teljes kiőrlésű lisztből készült....és nem utolsó sorban majdnem olyan ízletes, mint a hagyományos, fehér lisztes!

Ami meglepett:  hiába nincs benne cukor...egyáltalán nem ízetlen és főképp nem sós ízű a végeredmény!!! 


Banános amerikai palacsinta

Hozzávalók: 
1 csésze teljes kiőrlésű liszt
2 teáskanál sütőpor
1/4 teáskanál só
2 kicsi, vagy közepes  érett banán  (villával összetörve)
1 csésze tej
3 tojás fehérje  (!csak a fehérje!)
2 teáskanál olaj
1 teáskanál vanília aroma
+ olaj a sütéshez

Elkészítése:

Keverjük össze az összes száraz hozzávalót egy tálban
Egy másik tálban, robotgéppel kikeverjük a tejet a tojásfehérjével, az olajjal, a vaníliával  és a banánnal, majd szép lassan elvegyítjük a masszában a lisztes egyveleget is.




 

Ezt követi a sütés, amely semmiben nem különbözik más palacsinták kisütésétől  (az amerikai palacsintákból kisebbeket sütünk, mert azt nem tekerjük, hajtogatjuk, mert jóval vastagabb, pufibb lesz, mint a hagyományos... :-)

A tetejére mehet valami feltét (lekvár, porcukor vagy bármi ... ki - mit engedhet meg magának  :-)  ... 


Jó étvágyat hozzá!


3 megjegyzés: