2011. december 30., péntek

Natural Beauty... Sminklemosó házilag

 F.: google


Meg szeretnék Veletek osztani egy nagyon jó kis házi receptet, amely nem más, mint az Olívaolajos sminklemosó elkészítése.
Minden nő, aki sminkeli magát, naponta használ valamilyen terméket sminkjének eltávolítására. Ezzel én sem vagyok másképp, de nemrég felfedeztem a

                                    -legolcsóbb, 
                                                                           
  a legnaturálisabb, 

                                                   a leggyengédebb, 

és -megkockáztatom- leghatékonyabb sminklemosót.

Két összetevő szükségeltetik hozzá, ásványvíz és olívaolaj. ... na és persze egy kis flakon, pl. az előző kiürült sminklemosód  flakonja. 

Elkészítése: az erre szánt kis üveget töltsd fel 3/4-ed részig ásványvízzel, majd adj hozzá 1/4 rész olívaolajat.
F.:  Bekka Creative Life


Az olaj értelemszerűen megül a víz felszínén, ezért minden használat előtt fel kell rázni a keveréket .... vagyis keveréket kell belőle készíteni  :-)




 F.:  Bekka Creative Life


Így néz ki a dolog  és már használható is.  

* * * * *
Mint az a fotókon látható, én egy pumpás üvegbe töltöttem eredetileg, de használat közben áttöltöttem egy sima öntögetősbe, mert erre a célra a pumpás nem a legmegfelelőbb, mivel az edény aljáról szívja fel a folyadékot, nem jut elég olaj a vattapamacsra,  még felrázás után sem. Viszont a szokásos öntögetős módszerrel 100 %-os az eredmény  :-)

A használata a szokásos:  itasd át a vattapamacsot  az eleggyel és gyengéden  (nem szükséges abszolút dörzsölni)  töröld át az arcod vele.  
Ezután következhet az arclemosós tisztítás, hogy az olajat is eltávolítsuk a bőrről.

Én nagyon szeretem ezt a módszert és nem is áll szándékomban a közeljövőben sminklemosóra költeni a pénzem, mert abszolút elégedett vagyok vele.

Ha  esetleg valaki azért viszolyogna ettől  a keveréktől, mert fél, hogy az olajtól pattanásos lehet a bőre, az felejtse el a félelmét, mert annyi idő alatt, amennyit fent van az arcon, inkább csak jó hatását fejti ki az olívaolaj. 
Az én bőrtípusom kevert, de ez a lemosó egyáltalán nem zsírosítja a bőröm, sőt ilyenkor télen még külön jót is tesz vele. ... nem beszélve arról, hogy mivel semmilyen vegyi összetevőt nem tartalmaz, kizárt, hogy irritálna bárkit.

Mik az olívaolaj bőrre gyakorolt jótékony hatásai?  

A olaj a bőrrel rokon komponenseinek köszönhetően könnyen felszívódik , hatékonyan és gyorsan fejti ki hatását a mélyebb rétegekben .

Az  olaívában található esszenciális zsírsavak hatására sokkal kevesebb zsírt kell kiválasztani a pórusoknak, és könnyebbé válik a bőr öntisztulása.

Magas az E-vitamin tartalma, ezáltal gátolja a bőr öregedését, a ráncok kialakulását, elősegíti a hámsejtek képződését és a bőr megújulását.

 * * * * *

Remélem sikerült meghoznom a kedveteket és Ti is kipróbáljátok ezt a házi-kozmetikumot, amellyel pénzt tudtok megtakarítani és hozzá járultok egészségetek védelméhez:  :-)


Figyelem! A fent feltüntetett információk személyes eredetűek, mindenki más tipus, ezért különböző anyagok Rám és Rád máshogy hathatnak. Felelősséget természetesen nem tudok vállalni, amennyiben kételyeid lennének, keresd fel bőrgyógyászod, vagy kozmetikusod és kérdezd meg, hogy a te esetedben hasznos e a tanácsom. 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése