2011. december 27., kedd

Health...Karácsony utáni méregtelenítés


Most az ünnepek után biztosan mindenki el van telve minden földi jóval...karácsonyi bőséges menü a nap minden szakában, sütemények, stb....
Nincs is ennél jobb, de senkinek sem árt egy kis dőzsölés utáni méregtelenítés.

Hova folyamodhatunk egy kis segítségért, hogy jobban érezzük magunkat? Iktassátok be napjaitokba valamely szimpatikus természetes méregtelenítőt a következőkből:
* * * * * * * * * *


Zöld tea

 A zöld tea az egyik legjobb természetes méregtelenítő, antioxidáns tulajdonsága miatt. Napi 1-3 csésze zöld tea nem csak a méregtelenítést segíti elő, hanem növeli az immunitást is és lassítja az öregedési folyamatokat is.


Vörös áfonya

A vörös áfonyát legtöbben felfázás elleni hatásáról ismerik. Emellett azonban méregtelenítő ereje sem ehanyagolható. Fogyaszd az őszi időszakban nyersen, később pedig aszalt gyümölcs formájában!


Borsmenta tea
A borsmenta tea a  gyomor jótevőjeként ismert leginkább, de ezen kívűl még számos jó hatással bír. Méregtelenítő hatása abban nyilvánul meg, hogy tisztítja a szervezetet, ezzel párhuzamosan hozzájárul az eredményes fogyókúrához is, mivel csökkenti a stresszt  és az ehhez kapcsolódó nassolási vágyat, élénkíti az anyagcserét, ezáltal jó hatással van az egészségre.
Napi 1-2 csésze tea, az egyik legjobb gyógyír a mérgek ellen.


Meggy

A meggyben megtalálható a B-vitaminok összes fajtája. Ennek, valamint magas élelmirost-tartalmának köszönhetően emésztésserkentő hatással bír. Fogyasztása erősen javasolt lelassult anyagcsere, gyakori székrekedés esetén. Nem csupán a salaktalanításban segít, de magas káliumtartalma révén vízhajtó hatású is, így a gyümölcs akár fogyókúra során is segítséget jelenthet. Ez a tulajdonsága a szív és az érrendszer számára is előnyös, de a szervezetben felgyülemlett felesleges vízmennyiség eltávolítása a májadat és vesédet is tehermentesítheti.
Érdemes tehát a meggyet frissen, vagy fagyasztva is fogyasztani egész évben
 Gyömbér tea
 A gyömbér legismertebb tulajdonsága a kiváló méregtelenítő hatása.
 Ezen kívül számos csodálatos hatással bír, megfázásra, émelygésre, gyomorégésre is tökéletes gyógyír.
Gyömbérteát mi magunk is készíthetünk. egy kis darab (kb. 1x1 cm)  frissen őrölt, reszelt  gyömbért egy csészényi vízben kis lángon főzzük tíz percig, majd mézzel és citrommal ízesítve, vagy csak úgy magában fogyasszuk.

Az íze egy kicsit csípős, de  nem vészes  :-)



Lime, vagy citrom
Reggel ébredés után egy pohár langyos  (!) víz egy fél/ vagy egész citrom levével  beindítja az emésztést és ezáltal a méregtelenítést, valamint a fogyást is! 


* * * * * * * * * *

Próbáljátok ki ezeket a naturális méregtelenítőket, a hatás biztosan nem marad el!

Ti alakalmazzátok tudatosan valamelyiket már? Nektek melyik vált be legjobban? 
Várom a hozzászólásokat!



Forrás: OurVanity


Fotó: google, tumblr

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése