2011. december 20., kedd

Natural Beauty... Feszesítés és ránctalanítás mézzel

Egy nagyon egyszerű, de nagyszerű arcápolási trükköt szeretnék megosztani veletek. 

Arról biztosan mindenki már sokkat hallott, hogy a méznek milyen áldásos hatásai vannak az egészségre.
Azt már nem tudom, hogy hányan tudjátok, hogy a bőrre felkenve maszkként  is alkalmazható pattanások ellen, illetve feszesítésre,  ránctalanításra.

Én saját bőrömön megtapasztaltam, hogy már első alakalommal érezhető a változás, sokkal simább és érezhetően feszesebb lett a bőröm a kezelés után.

......................
Nem is kell semmi más hozzá, csak  MÉZ,


amelyet az előre meggőzölt, vagy meleg vízbe áztatott kendővel felpuhított arcbőrre kell felvinni, majd magadon hagyni 15 percig.
Azért fontos a gőzölés, mert a meleg megnyitja a pólusokat.

Ha letelt a negyed óra, egyszerűen meleg vizes vattapamaccsal letörlöd és hideg vízzel -hogy bezárd a pólusokat- lemosod az arcod.



Mivel a méz vizet von el a sejtektől, az utolsó lépés a hidratálás legyen. (A tonicot, főleg, ha alkoholtartalmú, hanyagold ilyenkor)
........................
Nekem szép volt utána  a bőröm, de megeshet az is, hogy az első alkalmakkor romlik a bőrkép, ez a méz méregtelenítő hatása miatt van. 

A méz méregtelenítő hatása segíti a bőrt a tisztulásban és abban, hogy sokáig fiatal maradjon. Emellett rengeteg tápanyagot, többek között B-vitaminokat, C-vitamint, kalciumot, cinket és vasat tartalmaz, melyek mind fontosak a bőr egészségének szempontjából.
A  méz magas cukortartalma és alacsony pH-értéke miatt meggátolja a baktériumok és egyéb fertőző mikroorganizmusok szaporodását. A gyulladt bőrt fertőtleníti, illetve megakadályozza az újabb pattanások megjelenését.

Próbáljátok ki Ti is!!!

Fontos!  Aki allergiás a mézre, az ne alkalmazza ezt a kezelést, vagy próbálja ki először kisebb bőrfelületen.


Foto: google

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése