2011. december 4., vasárnap

Health ... Turbózd fel a memóriád!


Foto: google
Te is gyakran rajtakapod magad, hogy elfelejtesz dolgokat? Mindent fel kell jegyezned ... még a saját telefonszámod sem tudod? Esetleg épp vizsgaidőszakod van és nem megy a fejedbe a tanulnivaló? 

Íme három étel , melyekkel karbantarthatod a memóriád!



Áfonya


Az áfonya, mivel nagy koncentrációban tartalmaz antocianint,  az egyik legismertebb agyserkentő. Az antocianinok, mint speciális antioxidánsok, védik az idegsejtek mielin védőburkát a káros szabadgyökökkel szemben, ezáltal segítik a memóriát a tanulásban és idős korban is. Laboratóriumi kísérletek szerint gyorsítani is képesek az idegsejtek kommunikációját. A tanulást és a memóriát serkentő anyagok főleg az agy vérellátásának növelésével érik el céljukat, hatásukra a hajszálerek rugalmasan kitágulnak, több vért képesek továbbítani.Azonban általában az  értágító hatású kémiailag előállított étrendkiegészítők nem képesek erre, mert az agyig már nem jutnak el ... ezért inkább próbálkozz sokkal természetesebb serkentővel, például az áfonyával. 

Én, ha nincs szezonja, a InterSpar-ban szoktam venni mélyhűtöttet.

Ha az áfonyát esetleg nem szeretnéd,  vagy nem tudod beszerezni, hasonló hatása van a szőlőnek, a cseresznyének, vagy a céklának is.



Lazac


A másik nagyon fontos memóriaserkentő a lazac. A lazac gazdag Omega-3 zsírsavakban. Az omega-3 zsírsavak egyik legfontosabb hatása, hogy javítják a gondolkodásért és az értelmi képességekért felelős agyterületek működését. Az omega-3 zsírsavaknak több fajtájuk van, az egyik legfontosabb a DHA, mivel ez teszi ki az emberi agy kb. 30%-át. Ez a zsírsav alapvető szerepet játszik az agyban levő idegsejtek közti kommunikációs folyamatokban. Az intelligencia és az értelmi képességek pedig ezen a kommunikáción alapulnak. 




Zeller


A zeller és a zellerszár azáltal  van jó hatással a gondolkodásra, mert nagyon gazdag káliumban, ami  szükséges az egészséges idegrendszer és az agyi funkciók támogatásához


Remélem hasznos volt  a bejegyzésem, próbáljátok ki!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése